Wil jij ook je buurt veiliger, leefbaarder en gezelliger?

Onze opbouwwerkers zijn er voor iedereen!

Het opbouwwerk helpt, verbindt en steunt u om klachten op te lossen en ideeën en initiatieven in de wijk te bewerkstelligen.

Dit is wat onze opbouwwerkers doen

Maar dat is nog lang niet alles. Heeft u een vraag of een idee, twijfel niet en neem contact met ons op. Grote kans dat we u in ieder geval verder kunnen helpen!

Ondersteunen
Onze opbouwwerkers kunnen bijvoorbeeld helpen bij het opzetten van een bewonersgroep, stichting of vereniging of bij het aanvragen van een vergunning of subsidie.

Verbinden
Onze opbouwwerkers hebben een enorm netwerk en kunnen u ondersteunen in de zoektocht naar de juiste organisatie en het leggen van contact.
Saamhorigheid vergroten
Onze opbouwwerkers kunnen helpen om de saamhorigheid in de buurt te vergroten door u te ondersteunen bij het bedenken en organiseren van activiteiten waarin elkaar ontmoeten en het sámen doen centraal staan.

Bewoners activeren
Onze opbouwwerkers maken bewoners enthousiast om zelf met hun buurt aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door bewoners te informeren en uit te leggen hoe en waar besluiten over hun buurt worden genomen en daar zelf voorstellen bij in te dienen.

Kansen en talenten
Onze opbouwwerkers gebruiken de eigen kracht van de buurt en de buurtbewoners. Wij gaan niet voorbij aan problemen maar proberen vooral kansen te zien. Bewoners hebben meer talent dan ze vaak denken en ze worden uitgenodigd om actief te worden in en voor hun buurt.

Contact

Wilt u ook dat uw buurt veilig, leefbaar, gezellig en schoon wordt maar weet u niet altijd hoe u dit moet aanpakken? Wilt u meer informatie over opbouwwerk of heeft u vragen of een idee? Bel of mail met onze opbouwwerkers.
Bij het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen ze u met het opbouwwerk in contact brengen.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur