Zwemmen met dementie (Zwementie)

Zwementie geeft zwemplezier aan iedereen (jong en oud) met een (beginnend) dementie-beeld en hun mantelzorgers of begeleiders. Samen met de mantelzorger of één van onze eigen betrokken studenten/ jongeren gaat u in het water en volgt een bewegingsprogramma op maat. Naast bewegen biedt Zwementie ontspanning en contact.

Er zijn groepen voor mensen met beginnende geheugenproblemen die nog in staat zijn om een actief bewegingsprogramma in het water te volgen. Onder begeleiding van sportstudenten krijgen zij oefeningen aangeboden die de fysieke en mentale conditie stimuleren.
Daarnaast is er ook een groep voor mensen in een gevorderd stadium van dementie. Onder begeleiding van jongeren/ studenten uit de sociaal, verpleegkundige opleidingen en opleidingen op het gebied van lifestyle en bewegingsagogie, zwemmen zij in een welnessachtige sfeer. Drijven en genieten van het bewegen in water vormt de kern van het programma in de basisgroep. Deelnemers aan de basisgroep ontvangen ondersteuning bij het aan- en uitkleden en worden 1 op 1 begeleid in het zwembad.

Informatie

Zwementie vind op vrijdagmiddag plaats in zwembad Overbosch, Vlaskamp 3 te Den Haag.
Klik hier voor het programma voor seizoen 2017/2018.
De kosten voor zwementie bedragen €12,50 per zwemsessie.

Klik hier voor meer informatie.

Bezoek ook eens de website: www.zwementie.nl

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier