Sport als verbindende factor

Mooi welzijn is onlangs een samenwerking aangegaan met de Sociale Sportschool. Dit van oorsprong ’s-Hertogenbosche initiatief combineert een serieuze work-out met een sociaal component. Sporters doen samen met ouderen oefeningen welke voor hen beide fysiek uitdagend zijn, maar dan ieder op eigen niveau.
De sportsessie wordt op maat ontwikkeld door studenten van de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport ( Haagse Hogeschool) en de opleiding Lifestyle, Sport en Bewegen (ROC Mondriaan). Naast het fysieke aspect heeft deze vorm van verbinding ook een sociaal karakter. De sporters sporten maatschappelijk verantwoord en geven daar waar nodig nog een stukje sociale ondersteuning en de ouderen ervaren naast de gezonde dosis fysieke inspanning ook het gevoel van erbij te horen, nog mee te tellen en mee te doen. Deze vorm van verbinding hoeft niet enkel op individuele basis te zijn, maar kan ook plaatsvinden tussen bijvoorbeeld oudere en mantelzorger of oma en kleinzoon.

Het initiatief gaat binnenkort van start in de wijken Rustenburg en Oosbroek. Er is ruimte voor 12 ouderen en 12 sporters die gedurende de periode van oktober 2018 tot en met juni 2019 wekelijks gezamenlijk sporten. 

Meedoen als sporter?

Ben je een sporter met een sociaal hart? Laat van je horen en geef je op!

  • Feel good gegarandeerd!
  • Een stevige work-out
  • In dezelfde tijd waarin je serieus sport doe je ook nog iets sociaals.
  • Je hebt een stok achter te deur om te gaan sporten, want je hebt een ouder trainingsmaatje dat op je rekent.

Meedoen als oudere

Woont u nog op zichzelf en niet meer in staat om zelf te sporten, maar zou u dit wel graag willen? Laat van u horen en geef u op! Uw (klein)dochter, (klein)zoon of mantelzorger meenemen kan natuurlijk ook, dan beweegt u lekker samen!

  • U kunt naar eigen vermogen meedoen met een sportieve activiteit samen met jonge mensen.
  • Beweging is goed voor u, maar ook als u nog maar weinig kunt, bent u van harte welkom, want andere aanmoedigen is ook meedoen!

Inschrijven of meer informatie?

Neem contact op David Mangal
d.mangal@mooiwelzijn.nl
06 23 73 95 92

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier