pratenoverjouwkeuzes.nl helpt je je eigen keuzes te maken


Als je je eigen keuzes mag maken, je eigen beslissingen mag nemen, voel je je vaak gelukkiger en blijer. Denk aan jouw eigen studiekeuze, wanneer je op kamers wilt gaan, of welk werk je wil doen. Maar ook de keuze om een vriendje te hebben en nog niet te trouwen. Of als je graag wilt samenzijn met iemand van hetzelfde geslacht. Dat is ook jouw keuze.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom anderen voor je willen beslissen, bijvoorbeeld je ouders. Ze kunnen andere verwachtingen van je hebben. Misschien zijn ze bang voor wat anderen zullen zeggen. Wat doe je dan? Er samen over praten, kan zorgen voor verbetering. Misschien niet meteen. En misschien ook niet perfect. Maar een gesprek kan de moeite waard zijn. Omdat het zo belangrijk is om jezelf te kunnen zijn, om je eigen keuzes te mogen maken.

Misschien vind je het lastig om te praten over je eigen keuzes. Op www.pratenoverjouwkeuzes.nl vertellen anderen hoe zij het hebben aangepakt. Hun verhalen kunnen jou helpen om zelf een gesprek te beginnen. Ook vind je tips en instanties die je kunnen helpen bij het voeren van jouw gesprek. Dat maakt het misschien minder spannend om erover te beginnen. En makkelijker om te bepalen of een gesprek voor jou ook kan werken.

Hoe maak jij je keuze?
Het Ministerie van Sociaal Zaken en Werkgelegenheid is benieuwd hoe jij je keuzes maakt. Doe mee en vul de vragenlijst in. Uiteraard blijf je anoniem.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier