Maart: Financiële maand voor jongeren bij het JIP

In maart bieden JIP Den Haag, Delft en Zoetermeer extra financiële ondersteuning voor jongeren. We helpen jongeren met het terugvragen van teveel betaald belastinggeld én gaat per 9 maart het gloednieuwe 'Goed met Geld' jongerenspreekuur van start bij JIP Den Haag.

Belastingteruggaaf
Jongeren die bijvoorbeeld een bijbaantje, vakantiewerk of een betaalde stage hebben gehad in de afgelopen vijf jaar kunnen geld terugvragen van de Belastingdienst met hun jaaropgaaf. Zeker de moeite waard, want gemiddeld laten jongeren 250 euro per jaar aan teveel betaalde belasting lopen. Vragen zij dit geld voor 1 april terug, dan krijgen zij dit in juli gestort. Een mooi zakcentje voor de zomervakantie! Het JIP biedt gratis hulp bij het aanvragen van de belastingteruggaaf voor jongeren. Meer info vind je op onze sites: www.jipdenhaag.nl / www.jipzoetermeer.nl / www.jipdelft.nl

Goed met Geld spreekuur
Het JIP Den Haag verzorgt vanaf woensdag 9 maart wekelijks het Goed met Geld spreekuur voor jongeren bij het JIP (Jongeren informatie Punt). Op de woensdagmiddagen kunnen jongeren uit Den Haag en omgeving van 13.00 – 17.00 uur op de Amsterdamse Veerkade 17A terecht voor informatie, advies en praktische hulp. Gratis, vertrouwelijk en zonder afspraak. Met het spreekuur biedt het JIP ondersteuning voor jongeren bij (het voorkomen van) schulden en wordt er ingezet op een gezonde financiële toekomst.

Twee financiële adviseurs verzorgen het spreekuur en zij helpen jongeren om overzicht in hun financiën te krijgen, inzicht in hun schulden te krijgen en in contact met schuldeisers te treden. Daarnaast worden er tips en adviezen gegeven en kan er budgetplan gemaakt worden om inkomsten en uitgaven beter in de hand te houden. Waar nodig, leiden de adviseurs toe naar financiële hulpverlening. De kracht van het Goed Met Geld spreekuur zit in het vergroten van financiële skills zodat jongeren weer zelfstandig hun financiën kunnen regelen en hier verantwoordelijkheid over kunnen dragen. Kennismaken met onze adviseurs? Neem contact op met JIP Den Haag!

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier