Ik ben bezorgd! - vanuit Laakkwartier

Beste collega, partners en wijkbewoners in Laak,
De afgelopen weken is Xtra en het welzijnswerk in Den Haag op een zeer negatieve manier in het nieuws geweest. Deze berichtgeving doet iets met de Mooi medewerkers in Laak. Dit baart me veel zorgen. Met deze publieke verklaring wil ik de medewerkers een hart onder de riem steken en mijn zorgen delen met de partners en wijkbewoners.

Dagelijks doen de medewerkers hun uiterste best om bewoners te ondersteunen bij hun persoonlijke hulpvragen. Om bij te dragen aan een veilig en gezond leefklimaat voor de jeugd in de wijk. Om samen met wijkbewoners en hun organisaties bij te dragen aan betrokken, veilige en inclusieve buurten.

Afgelopen week kwam het jeugdwerk in één van de Haagse buurthuizen onder vuur vanwege vermeende radicalisering van hun jongerenwerkers en het daarmee samenhangende risico voor de jeugd en de wijk. Dit bericht had op alle medewerkers een enorme impact. Aantijgingen als deze kunnen leiden tot het vogelvrij verklaren van medewerkers, met name medewerkers met een Islamitische achtergrond.

De jeugdwerkers zetten zich elke dag keihard in voor een veilig opgroeiklimaat. Daarbij werken zij nauw samen met partners als het CJG, de politie, reclassering, scholen, bewonersorganisaties en ouders. Met de huidige tendentieuze berichtgeving dreigt de integriteit van alle werkers in het geding te raken waardoor zij niet meer in staat zullen zijn hun werk op een veilige en professionele manier te doen.

Ik zie me dan ook genoodzaakt om aan de bel te trekken en publiekelijk mijn zorg te uiten.Ik vraag collega’s, partners en bewoners deze zorg te delen.

Door de medewerkers te steunen en hen dit vertrouwen zichtbaar te geven worden zij in staat gesteld hun werk als professional in de vijf wijken van Laak op een plezierige, betrokken en veilige manier te verrichten.

Zoals altijd, sta ik er voor open om met betrekking tot zorgen die er mogelijk zijn, met u persoonlijk in gesprek te gaan.

Ben Ket, Stadsdeelmanager Laak Mooi Welzijn

Als u vragen heeft over deze verklaring of naar aanleiding hiervan iets met mij wil delen kunt u mij bereiken via: b.ket@mooiwelzijn.nl.

Bekijk hier bovenstaande reactie in PDF.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier