FC Mini's

Voor ouders met jonge kinderen in Laak, Escamp en Centrum is er in Den Haag de Fit Club Mini’s, kort gezegd FC Mini’s. Niet alleen staat samen bewegen centraal bij de FC mini’s. Als ouder leert u samen met uw kind over een gezonde leefstijl. Dat doet u niet alleen, maar samen met andere ouders en verschillende professionals.

Tien weken lang gaan peuters en kleuters met hun vader of moeder naar Voetjebal bij ADO Den Haag. Spel en plezier staan voorop. Daarnaast leert u samen met andere ouders en een diëtiste over gezonde voeding. Samen maken zij een gezond ontbijt en een gezonde traktatie. De oudercoach begeleidt in het gezond opvoeden, want dat is niet altijd even makkelijk. De oudercoach: “Ik begeleid en ondersteun ouders bij vragen over opvoeding, gezonde leefstijl en voorzieningen in de wijk.”

Een vader over de belangrijkste verandering die hij ziet na deelname: “De motivatie van kinderen om te sporten en gevarieerder gaan eten. De kinderen eten nu meer groenten en snoepen op een gezonde manier.”

Denkt u dat FC Mini’s ook iets is voor uw kind en u? Neem dan contact op met uw jeugdverpleegkundige in het Centrum voor Jeugd en Gezin bij u in Laak, Escamp of Centrum.

Voor FC Mini’s werken de GGD Haaglanden, het Centrum Jeugd en Gezin Den Haag, ADO Den Haag, Voetjebal en Xtra samen.

Bekijk hier het filmpje over FC Mini's.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier