Doe mee en stem op Samira!

Samira Fdani maakt kans om Sociaal Werker van het Jaar 2019 te worden. Samira werkt vanuit Mooi welzijn als sociaal werker in stadsdeel Escamp.
Wat doe je dan precies als sociaal werker en waarom maakt Samira kans om deze landelijke verkiezing te winnen?
Een sociaal werker helpt inwoners bij het oplossen van knelpunten in hun dagelijkse leven en moedigt mensen hierbij aan om zélf stappen vooruit te zetten.
Mooie taal, maar wat en hoe doet Samira dit dan in Escamp?

Samira verbindt mensen van jong tot oud met elkaar en ook met organisaties, instanties of projecten in de wijk. Ook draagt Samira eraan bij dat instanties elkáár beter leren kennen, waardoor inwoners vaak nog beter geholpen kunnen worden.

Zo zette Samira voor kinderen een ‘Kinderraad’ op. Deze raad bestaat uit een aantal kinderen die adviezen geeft over het wel een wee in hun wijk. Kinderen zijn echt in staat om ‘out of the box’ te denken en dat kunnen mooie adviezen opleveren die echt hout snijden. Heel belangrijk hierbij is dat Samira met dit initiatief kinderen een stem geeft en hen het gevoel geeft dat zij belangrijk zijn. Diverse moeders in de wijk geven aan dat het zelfvertrouwen van hun kinderen enorm gegroeid is door hun deelname aan de Kinderraad.

Samira is opgegeven voor de landelijke verkiezing door Christien Lakwijk, manager bij Dak kindercentra. Samen hebben zij een project op gezet om hele laagdrempelige opvoedondersteuning aan ouders/verzorgers aan te bieden. Bij de “opvoed-infospot” is een pedagogisch adviseur aanwezig om tips en adviezen geven hoe iets aan te pakken rondom de opvoeding van hun kind(eren, schulden en wijkprojecten. Een mooi voorbeeld is een moeder die al een tijd lang worstelde met twijfels rondom geldzaken. Zij had het gevoel dat zij met haar vragen niet bij de juiste persoon terecht kon. Ze voelde zich daar zo ongelukkig bij dat zij zich geen goede moeder meer voelde. Nadat zij een keer bij het opvoed-infospot was binnengelopen, had moeder na twee vervolgafspraken haar financiën weer op de rit. Ze had het zelf, met wat steun in de rug, kunnen oplossen. Moeder zei na afloop: ‘Als ik niet was binnengelopen bij het opvoed-info spot, zat ik waarschijnlijk nog in dezelfde situatie. Nu voel ik me veel beter!’

Christien Lakwijk: ‘Niet alle ouders weten de weg naar kinderopvang te vinden. Omdat Samira contact heeft met ouders op de schoolpleinen, weet zij wat er speelt en leeft bij wijkbewoners dit kan zij weer terugkoppelen in ons opvoednetwerkoverleg. Hierdoor kan ik beter inspelen op die behoeften.’

Ook haar eigen professionele contacten in de wijk, zoals scholen en instanties, verbindt Samira met elkaar. Hieruit is een netwerkoverleg ontstaan, waarbij al die partijen met elkaar aan tafel zitten en zaken aanpakken voordat deze zaken problemen worden. Allemaal vanuit dezelfde idealistische visie waarbij kwaliteit en aandacht voor iedere inwoner centraal staat.

Christien Lakwijk: ‘Als manager bij een maatschappelijk betrokken kinderopvang organisatie is het heel prettig om met Samira samen te werken. Door Samira heb ik de wijken Rustenburg-Oostbroek en Leyenburg beter leren kennen, waardoor onze kinderopvang organisatie nu zelf ook deel uitmaakt van het sociale netwerk in deze wijken. Samen willen we iets betekenen in de wijk. Door onze samenwerking hebben we veel kinderen kunnen bereiken, ouders kunnen informeren en de betrokkenheid in de wijken kunnen vergroten.’

Verbindingen leggen en het ‘samen doen’: het zit in het DNA van Samira. In haar rol van sociaal werker brengt zij dat op innoverende wijze in uitvoering.

Daarom: stem op Samira en zorg dat zij de Sociaal Werker van 2019 wordt! Jouw stem telt echt!
Ga naar www.zorgwelzijn/verkiezing, bekijk het filmpje van Samira en laat je stem achter! Stemmen kan t/m 12 maart a.s.!

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier