Aftrap 'de Sociale Sportschool' bij Wijkcentrum Escampade

Afgelopen week vond bij Wijkcentrum Escampade de aftrap plaats van ‘de Sociale Sportschool’ Dit initiatief combineert een serieuze work-out met een sociaal component: Sporters doen samen met ouderen oefeningen welke voor hen beide fysiek uitdagend zijn, maar dan ieder op eigen niveau. De Sociale Sportschool werd officieel geopend door ambassadrice van de Sociale Sportschool, Sharon Gesthuizen met het doorknippen van een lint. Hierna werkten de deelnemers, van senior tot junior, zich in het zweet. Na afloop was er gelegenheid voor een gezond hapje en drankje voor de deelnemers en genodigden. 

Bekijk hier de video die Den Haag FM ervan maakte.

Het idee voor de Sociale Sportschool is bedacht door het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer en is voor het eerst gestart in Den Bosch. In Den Haag is het programma voor de Sociale Sportschool op maat ontwikkeld door studenten/stagiairs (Teamplayers) bij stichting Mooi welzijn van de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport (Haagse Hogeschool) en de opleiding Lifestyle, Sport en Bewegen (ROC Mondriaan). Het is een leefstijl programma met bootcamps/workouts en aandacht voor een gezonde leefstijl. Senioren en jongere sporters doen samen hun work-out, waarbij een ieder naar eigen vermogen meedoet. De interactie tussen jong en oud, het na afloop samen een bakkie doen, draagt bij aan de verbinding van verschillende generaties, het sociale karakter van de sportschool.

De Sociale Sportschool is voor iedereen toegankelijk en uitdagend, dus ook als je slecht ter been bent of gebruik maakt van een rollator of rolstoel.

Meedoen?

De Sociale Sportschool is behoudens de schoolvakanties iedere donderdag van 12.30-13.30 uur in of bij Wijkcentrum Escampade. Deelname is gratis. Aanmelden kan via socialesportschooldenhaag@mooiwelzijn.nl.


Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier